Voorstelling Teun maakt jongeren bewust van risico’s ‘sexting’

Met smartphones en tablets die zijn uitgerust met camera en internet zijn jongeren enerzijds zelfredzaam, maar anderzijds ook kwetsbaar. Bijvoorbeeld als het gaat om ‘sexting’: het verzenden van seksueel getinte foto’s en filmpjes via sms, WhatsApp, Facebook of andere mobiele applicaties. Voor jongeren is er maandagavond 13 februari een voorstelling over de gevolgen van ‘sexting’.

Het jongerenwerk van Travers Welzijn biedt maandagavond 13 februari de toneelvoorstelling Teun aan, in jongerencentrum ReZet. Deze is gratis te bezoeken voor jongeren van 13 tot 25 jaar. Onderwerp van de voorstelling is het gevolg van ‘sexting’.
Wat als je denkt dat je klaar bent met het verleden, maar het verleden nog niet klaar is met jou? Teun is een thriller die jongeren een inkijk geeft in de naslag van daden uit het verleden. Het toneelstuk is een ode aan alle ‘sexting’-slachtoffers.
Rob van der Linde, jongerenwerk bij Travers Welzijn: “met het versturen van seksueel getint beeldmateriaal op zich hoeft niet per se iets mis te zijn. Het punt is dat de verzender geen controle heeft over eventuele verdere verspreiding. Wat als foto’s en video’s worden doorgestuurd of via sociale media openbaar worden gemaakt? Dit kan grote gevolgen hebben. Bijvoorbeeld (cyber)pesten, schooluitval, schaamte, problemen bij het vinden van een baan en in sommige gevallen neiging tot zelfdoding. Daarnaast kan de geportretteerde worden gechanteerd.”
De voorstelling Teun wordt georganiseerd door: GGD IJsselland, TEN Poducties, We Can Young, Travers Welzijn en Jongerencentrum ReZet.

Foto: Isabelle Renate la Poutré

;